Atraskite veganiškų desertų pasaulį: Skanūs ir kaltės jausmo nereikalaujantys skanėstai

Atraskite veganiškų desertų pasaulį: Skanūs ir kaltės jausmo nereikalaujantys skanėstai

Veganiškų desertų pasirinkimo privalumai

Jei mėgstate desertus ir norite pasimėgauti saldumynais be kaltės jausmo, veganiški desertai yra tinkamas pasirinkimas. Veganiški desertai gaminami nenaudojant jokių gyvūninės kilmės produktų, todėl jie ne tik sveikesni, bet ir ekologiškesni. Šiame įraše susipažinsime su veganiškų desertų pasauliu ir viskuo, ką reikia žinoti norint pradėti gaminti.

Populiariausi veganiškų desertų ingredientai ir pakaitalai

Yra daug populiarių veganiškų ingredientų, kuriuos galima naudoti skaniems ir sveikiems desertams gaminti. Kai kurie iš jų yra šie:

  • Kokosų pienas arba grietinėlė, kaip pieno ar grietinėlės pakaitalas
  • Avokadas arba bananas kaip sviesto ar aliejaus pakaitalas
  • Agavų nektaras arba klevų sirupas vietoj medaus
  • Avinžirnių sūrymas arba akvafaba kaip kiaušinių baltymų pakaitalas

Patarimai, kaip sukurti gardžius veganiškus desertus

Sukurti aromatingus veganiškus desertus gali atrodyti sudėtinga, tačiau vadovaudamiesi šiais patarimais gardžius skanėstus pagaminsite akimirksniu:

    • Eksperimentuokite su įvairių rūšių augaliniais pienais ir kremais, kad rastumėte tobulą desertų tekstūrą ir skonį
    • Pridėkite prieskonių ir žolelių, pavyzdžiui, cinamono ar mėtų, kad desertams suteiktumėte papildomo skonio
    • Naudokite prinokusius vaisius, kad desertams suteiktumėte natūralaus saldumo, užuot naudoję per didelį kiekį cukraus
    • Išbandykite pasigaminti veganišką plaktą grietinėlę, naudodami kokosų grietinėlę ir vanilės ekstraktą

 

Lengvas ir burnoje tirpstantis veganiškų desertų receptas, kurį galite išbandyti namuose

Ar esate pasiruošę išbandyti skanių veganiškų desertų namuose? Štai lengvas receptas, kuris padės jums pradėti:

Veganiškas šokoladinis tortas

      Ingredientai: 

  1. 1 1/2 puodelio miltų
  2. 1 puodelis cukraus
  3. 1/3 puodelio kakavos miltelių
  4. 1 šaukštelis kepimo sodos
  5. 1/2 šaukštelio druskos
  6. 1 puodelis migdolų pieno
  7. 1/3 puodelio augalinio aliejaus
  8. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  9. 1 valgomasis šaukštas obuolių acto

 

Instrukcijos:

  •  Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, sodą ir druską.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų pieną, augalinį aliejų, vanilės ekstraktą ir obuolių actą.
  • Sudėkite drėgnus ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol gerai susijungs.
  • Supilkite tešlą į riebalais išteptą 20cm tortinę ir kepkite 25-30 minučių arba kol į vidurį įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus.

     

    Prieš patiekdami tortą leiskite jam visiškai atvėsti.